www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. augusztus CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2020.07.07.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREKRSS

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
2011.08.29. 010:07

TÖBB MEDIAWAVE TÁBOR ALKOTÓ KAPOTT DÍJAT AZ ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉN


A MEDIAWAVE a tavaly év végi "Együtt feketén-fehéren" műhely filmjeit (Passport Control 20.) és a nyári művészeti tábor (Passport Control 22.) filmjeit nevezte az Országos Diákfilmszemlére. Szép sikernek könyvelhető el, hogy a Passport 20. filmjei közül Balázs Viktória (Balassagyarmat): DUPLA PORTRÉ /dokumentumfilm/, illetve a nyári tábor filmjei közül Papp Róbert (Budapest): SÁROS KERÉK /dokumentumfilm/, Tomasits Vini (Kaposvár): Egyszerűen: "SZERELEM" /kisjátékfilm/, Knisz Tamás (Szekszárd): VERBÁLIS TORNAGYAKORLATOK /kisjátékfilm/, Murányi-Matza Teréz (Nagyvárad): A.F.A.  - Another Feminist Animation /animáció/ díjat kapott. (A címekre kattintva elérhetők a filmek.)
A MEDIAWAVE - a fiatal filmesek gyakorlati, szakmai fejlődését segítendő - több ingyenes táborrészvételt ajánlott fel díjazásként. A zsűri ezen lehetőségeket a következő alkoptóknak adta: Tóth Jakab (Herkules),  Kis Dani (Kinyiló kapu), Herczeg Richárd (Wild is the Wind).

A MEDIAWAVE csapat nevében gratulálunk az alkotóknak és a workshopok tanári gárdájának!

 

2011.08.29. 9:54

Negyedik alkalommal rendezik meg 2011 szeptemberében az országos FotoMarathont


2011. szeptember 17-én negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a FotoMarathont, amelyre már várják a jelentkezéseket. A versenyen a rajt időpontjában megadott témákról a maraton ideje alatt készült alkotásokkal lehet részt venni. A legjobbnak ítélt képekből kiállítást rendeznek.

 

 

2011.08.14. 23:15

ELKÉSZÜLT A CAFÉS & CITIZENRY PROJEKT NEMZETKÖZI ZENEI MŰHELY ZÁRÓKONCERTÉNEK VIDEÓJA


 

A Cafés & Citizenry - The Roma Origins Európa Unió Kultúra Programja által támogatott projekt első állomása Kisharsányban valósult meg az Ördögkatlan Fesztivál és a MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor keretében. Az augusztus 6-i záró első részében a nemzetközi zenei műhely, amely tagjai olasz, román, szlovák és magyar muzsikusok voltak, mutatta meg négy nap közön munka eredményét. A projektnyitó koncertet Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára nyitotta meg, aki egyben a projekt fővédnöke is. Ezen, nagyon jó hangulatú, táncos bulivá alakuló esemény látható teljes terjedelmében a 34 perces videón (katt ide).

 

2011.08.14. 20:59

A NYÁRI FOTÓTÁBOR FOTÓVÁLOGATÁS FELKERÜLT A GALÉRIÁBA


A MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor fotóműhely (Passport Control 22.) záróvetítésének válogatott képei most kerültek fel a weboldal fotógalériájába. További részletes, tematikus válogatások is felkerülnek a jövőben, amennyiben visszakerül hozzánk a teljes anyag. (kattints ide)

 

(Husz Szabolcs fotója)

2011.07.28. 0:35

KEZDŐDIK A "CAFÉS & CITIZENRY - THE ROMA ORIGINS" MEDIAWAVE PROJEKT AZ EURÓPA UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL


Az Ördögkatlan Fesztivál keretében kerül megrendezésre a MEDIAWAVE Alapítvány által, vezető partnerként, olasz és román társpartnerekkel megvalósuló, európai roma integrációt segító, művészeti alapú projekt. Az együttműködés célja a roma kávéházi zene új, lehetséges irányainak közös keresése, más társművészetet képviselők részvételével (tánc, képzőművészet, irodalom).
A 2012 júniusában, Szombathelyen (MEDIAWAVE 2012 Fesztivál keretében) záruló projektnek decemberben olasz (Carpi), márciusban pedig román (Sucheava) megvalósulási állomása lesz. A program részletei itt érhetők el!

 

2011.07.08. 23:55

PASSPORT CONTROL 22. - JÚLIUS 25-IG LEHET JELENTKEZNI A MEDIAWAVE NYÁRI FILM ÉS FOTÓ TÁBORBA!


A MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábora, a Passport Control Nemzetközi Ifjúsági Művészeti Műhely-sorozat 22. részeként kerül megrendezésre az Ördögkatlan Fesztivál keretében MEDIAWAVE ÜST-jében, Kisharsányban, augusztus 2-7. között. Kisharsány a Villányi borvidék egyik falva, ami nem tekinthető mellékes körülménynek.

A tábor lehetőséget fog nyújtani filmtervek kidolgozására, forgatókönyvek írására, valamint a kellő felkészültségű filmtervek gyakorlati megvalósítására is. A tavalyi utolsó workshop bebizonyította, hogy adott téma esetén 4 nap alatt is lehet jó eredményt elérni a gyakorlati filmkészítésben - az elkészült filmeket lásd itt!

A fotósoknak pedig lehetőségük nyílik a digitális technikákon, koncert -, portré-, tájképek készítésén túl analóg, archaikus technikákkal megismerkedni - tavalyi táborképeket lásd itt!

A részletes kiírást ide kattintva érheted el!

 

 

Az építészműhelyen túl, a fesztivál keretében fogjuk megvalósítani a "CAFÉS & CITIZENRY - THE ROMA ORIGINS" című Európa Uniós pályázati projektet, amely roma - magyar - olasz, román zenei és irodalmi együttműködésre épül és nemzetközi folytatása tavalyi , nagyon sikeres "Együtt feketén-fehéren" projektünknek.

 

 

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a Liszt Ferencről szóló rövidfilm pályázatra (határidő: október 10.), valamint a "Változatos megyéink" című pályázatra, amely filmeket és fotókat is fogad (határidő: augusztus 14.). Mindkét pályázat előkészítéséhez vagy megvalósításához jó alkalom a tábor. A kiírások kicsit régebbi hírekben érhetők el.

 

2011.07.07. 18:59

NEVEZZ A 18. ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉRE!


 

A Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus, a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a POLIFILM Műhely Alapítvány tizennyolcadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

Az idei évben, öt kategóriában fogadunk el nevezéseket:
1. Általános iskolás
2. Középiskolás
3. Fiatal filmes
4. Szignál film pályázat 
5. Önkéntességről szóló film pályázat

A felhívás innen tölthető le.     

A nevezési lap innen tölthető le.

 

2011.07.06. 16:26

Elkészült az ÖRDÖGKATLAN Fesztivál programja


A MEDIAWAVE befejeztével sem állt le a munka házunk táján, az augusztusi ÖRDÖGKATLAN Fesztivál ránk bízott, kisharsányi programjának összeállításával és művészeti táborunk szervezésével voltunk, s vagyunk elfoglalva. Mostantól napról napra egyre több információt fogunk közölni, figyeljétek felhívásainkat, honlapunkat és facebook oldalainkat!

 

2011.06.15. 23:59

"VÁLTOZATOS MEGYÉINK" - művészeti pályázat


A Hungarofest és a kormányhivatalok közös művészeti pályázatot írtak ki "Változatos megyéink" címmel. A pályázat megyénként zajlik 2 millió Ft díjazással. De országos értékelése is lesz.

Olyan pályaműveket várnak, amelyek különböző művészeti ágakat, vagy az azok közti határok elmosódását szemléltetik. Fontos, hogy a beérkezett alkotás a kulturális együttműködésen keresztül szimbolizálja a művészetben jelen lévő környezettudatosságot. Az értékelés során a kiírók a fő hangsúlyt a vizualitásra, vagyis az adott téma képi vagy audiovizuális megjelenésre helyezzik.

A nevezés határideje: május 20 - augusztus 14.

A részletes kiírás a mellékletben tölthető le!

MEDIAWAVE - a Passport Control Ifjúsági Filmes és Fotós Műhelyek keretében - segíteni kívánja a pályázatra való művek készítését. Akit érdekel a lehetőség, az jelentkezzék a következő címen: Hartyándi Flóra flora@mediawave.hu

2011.06.14. 22:52

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS LISZT FERENCRŐL SZÓLÓ RÖVIDFILMEKRE


 

Szőcs Géza NEFMI államtitkár által kiírt rövidfilmversenyre pályázni legalább két perc, legfeljebb hat perc hosszúságú, Liszt Ferencről szóló vagy munkásságához kapcsolható filmalkotással lehet, műfajra, illetve a gyártás évére vonatkozó megkötés nélkül.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. október 10.

A pályázat első helyezettje 2 millió Ftmásodik helyezettje 1 millió Ft, harmadik helyezettje 500.000 Ft díjazásban részesül. A pályázat első három helyezettjének filmjei levetítésre kerülnek a 2011. október 22-én megrendezett Liszt Ferenc-esten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A MEDIAWAVE Passport Control Ifjúsági Filmes Workshopjai (MEDIAWAVE Fesztivál /június 10-11./ MEDIAWAVE Nyári Film Tábor /augusztus 3-7/) segíteni szándékoznak a pályázatra készülő filmek megvalósítását. Akit érdekel a lehetőség, jelentkezzem Hartyándi Flóránál - flora@mediawave.hu

A részletes pályázati kiírás alant olvasható!

« első ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK