www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. október VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2024.07.18.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

NYÁRI BEREK 2023 :: Mediawave Zenei Műhely 2023

MEDIAWAVE ZENEI MŰHELY

Nyári Berek 2023

Somogyfajsz

 

 

A 2023. július 17-23. között megrendezésre kerülő Mediawave Nyári Berek somogyfajszi táborában a zene ismét kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők többféle zenei műhely közül is választhatnak, amelyet olyan szakmai vezetők tartanak, akik otthonosan mozognak a rock, blues, népzene, improvizáció és világzene műfajában, és sokéves hagyománnyal tartanak egyedülálló hangulatú műhelyfoglalkozásokat szerte a világban. Sokatoknak már valószínűleg ismerősen csengenek a nevek, azonban fontos megjegyezni, hogy a zenei műhely bárki számára nyitott, és mindenféle hangszert illetve énekhangot meleg szívvel fogad.

 

 

MŰHELY VEZETŐI

 

 

Ferenczi György és a Rackajam zenekar tagjai (júl. 17-18.)

Ferenczi György – ének, diatonikus harmonika, hegedű, gitár
Apáti Ádám – harmonika, basszusgitár, ének
Kormos Levente – gitár, vokál
Jankó Miklós – cajun, dob, vokál
Bizják Gábor – francia kürt, melophone, vokál
Pintér Zsolt – mandolin, gitár, vokál

Ferenczi György 2008 nyara óta több zenei műhelyt tartott a MEDIAWAVE keretein belül (tábor, fesztivál, Rómer ház). Korábbi műhelyek itt!

2023. július 18. Ferenczi György és a Rackajam akusztikus koncert, közreműködik The Flock Project.

   
Miquéu Montanaro (júl. 17-22.)

Miquéu Montanaro francia zenész, zeneszerző, egy igazi provence-i trubadúr. Idéntől hivatalosan is a Mediawave Kamarazenekarának szakmai vezetője. Idei zenei műhely témája Montanaro saját szavaival: "Idén izgalmas zene műhely vezetek film zenével… Lehet Messengeren kérdezni tőlem ha nem szeretsz a meglepetést. Szép nyarat kívánok."

Korábbi műhelyek itt!

 

 

 
Geröly Tamás (júl. 18-20.): AFRIKAI KERENGŐ

Geröly Tamás Sándor a magyarországi free, etno és avantgarde zenei vonal egyik legkiemelkedőbb és legsokszínűbb dobosa, jazzdobos, a Bartók Béla Konzervatórium tanára, régi Mediawave-közeli barát. Műhelyében az európai fül számára szokatlan, poliritmikus és polifónikus afrikai zenéhez kerülhetünk közelebb. Zenei is előképzettség nélkül is bátran lehet jelentkezni.

 

 

 

A TÁBOR MIT BIZTOSÍT ÉS VÁR EL?

 

Minden műhely önszerveződő, a fenti általános részvételi feltételeken túl lehetnek speciális kitételei is a részvételnek.

 

1.) 18 év alattiak

csak szülői engedéllyel (a jelentkezési lapon lévő külön nyilatkozat kitöltésével) vagy felügyelettel vehetnek részt a műhelymunkákban, mert a tábor teljes pedagógiai felügyeletet nem biztosít.


2.) szakmai háttér
A tábor biztosítja egy egyes műhelyek elméleti és gyakorlati szakember hátterét, és az esetleges speciális előadókat. Általában a technikai hátteret.


3.) sátrazási lehetőség
díja be van építve a részvételi díjba, amely a kastélyban való zuhanyozás és szenyvízszállítás költségeit foglalja magában. Akinek a sátor nem felel meg, a környéken kereshet magának szállást.


4.) étkezési lehetőség
A közösségi reggeli és vacsora ára szintén be van építve a részvételi díjba (amelynek részleteit lentebb olvashatod), az ebéd nem kötelező, de befizethető a helyszínt adó kastélyban:
ebéd menü: 2 000.-Ft (igény kérjük előre jelezni)
 

 

Közösségi étkezés

Évek óta jól bejáratottan működik a közösségi reggeli és vacsora, amelynek feltétele, hogy a közösségi reggeli esetén a részvételi díjból a hely biztosít egy alap reggelit (kenyér, felvágott, stb.) és annak eszközeit és mosogatását, de amitől bőséges és izgalmas lesz, az hogy mindenkinek kell bele hoznia valamilyen rá, családjára, környezetére jellemző helyi terméket (kolbász, szalonna, sajt, méz, lekvár, paprika, paradicsom, stb.).

A közösségi vacsorát esténként (előre szervezetten) több család készíti el bográcsban, a befizetett részvételi díjakból, figyelve a vega és vegán résztvevőkre is.

 

5.) jelentkezés lap

A jelentkezési lap IDE KATTINTVA érhető el.

 

 

6.) részvételi díj

a tanár/ok tiszteletdíját, szállásköltségét, étkezési díját tartalmazza, műhelyenként változó. Lásd az aktuális műhelyeknél. Kérjük, részvételeteket jelezzétek 2023. június 30-ig.

 

 

ZENEI MŰHELY
 

jún. 30. előtti

jelentkezés esetén

jún. 30. utáni

jelentkezés esetén

6 napra 43 000.- Ft 48 000.- Ft
2-5 napra 5 500.- Ft + 10 000 Ft 6 500.- Ft + 10 000.- Ft
Ebéd (igény esetén) 2 000 Ft/nap

 

 

A részvételi díjban benne foglaltatik: a sátorozás díja, a vízhasználat, a közösségi reggeli és vacsora alapdolgai, amelyet a kastély biztosít (kenyér, zöldségek, alapdolgok). Illetve a vacsora is a szokásos módon, hogy bográcsközösségek főznek minden nap a megfelelő mennyiségben. A közösségi reggelihez való hozzájárulást szívesen vesszük, házi finomságokat szeretettel fogadunk a közösbe.

 

Aki a kastélyban szeretne szobát, az külön egyeztessen velünk, hiszen a tanárok, oktatók, műhelyvezetők, vendégek számának függvényében lesz lehetőségünk szobákat is bizosítani.

A táborozás díja az elvállalt főzések mentén csökkenne: az elképzelésünk az, hogy aki bevállal egy-egy főzést, annak az alapanyagár költségeit levonnánk a táborozás díjából. A bevásárlásról ezért lehetőség szerint legyen blokk.

 

Az ebéd a szokásos, tehát vagy lehet rendelni a kartély konyhájáról, ami idén 2000 huf/fő/nap lesz, vagy főztök magatoknak. Ezt előre jelezhetitek nálunk és mi kommunikáljuk a kastély felé. Legkésőbb a JÚLIUS 10-ig kérnénk kitalálni az ebéd igényeket, hogy a kastély konyhája fel tudjon időben készülni az alapanyagok beszerzésére.

 

 

TÁBORDÍJ BEFIZETÉSE

 

Tábordíj befizetése banki átutalással a következő címre:

 

KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY, Jelentkező neve
Számlatulajdonos neve: Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány
Bankszámlaszám: 10700031-47422106-51100005

Bank: CIB BANK Zrt.

 

Az utalást kérjük jelezzétek emailben is az adam@mediawave.hu címre.

Visszajáró tagok helyszínen is fizethetnek, kérjük ez esetben is adjátok le a jelentkezést emailben előre.

 

 

JELENTKEZÉS (katt rá!)

 


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Kérdéseiteket várjuk az info@mediawave.hu emailcímre!

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.06.03. 21:21

ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia program

A Mediawave Alapítvány és az Őrhegy Udvarház Közösségszervező Kft. ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia programot hirdet Európában élő alkotók számára nyárra és az őszi, szüreti időszakra egyaránt. Angol nyelvű kiírás: https://orhegyart.wordpress.com/
Magyar nyelvű fordításért írj üzenetet: orhegyudvarhaz@gmail.com

2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK