www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2020. augusztus SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2020.08.09.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREKRSS

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 »
2009.12.10. 13:41

Kiváló minősítést kapott a MEDIAWAVE Fesztivál!


Öt országos szakmai szövetség 2008 nyarán indította el a Fesztiválok Minősítési Programját. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, az Önkormányzati Minisztérium és a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus közreműködésével - 230 fesztivál regisztrálását és 87 fesztivál szakmai minősítéséét végezte el 2009. december elejéig.

A Program célja a fesztivál szakma önmeghatározása, definiálása és egy átlátható, objektív fesztiváltámogatási rendszer megalapozása a hazai fesztiválok szakmai besorolásának segítségével. A Programban való részvétel önkéntes és folyamatos. A fesztiválok művészeti, folklór, gasztronómiai és speciális műfajokban kaphatnak kiváló, jó és minősített besorolást, illetve elutasítást.

A MEDIAWAVE Fesztivál a 16, kiváló minősítésű művészeti fesztivál közt szerepel. A Villány-környéki Ördögkatlan Fesztivál színtén, amelynek a MEDIAWAVE alszervezője. A győri Öt Templom Fesztivál jó minősítést kapott.  (részletek a mellékletben)

2009.10.16. 13:47

EURÓPA ELRABLÁSA - nagyváradi animációs pályázat


A nagyváradi MAFF (Metrion Animációs Filmfesztivál) rövid „post-it rajz-animáció” pályázatot hirdet diákok és fiatal animációsok számára, Európa elrablása címmel. A cím egyben a fesztivál és a pályázat témaköre is.

A pályázatra beküldött alkotások a MAFF-on mutatjuk be a közönség számára.

A legjobban sikerült animációkat szakmai zsűri bírálja el.

A pályázatra a benevezési lappal együtt lehet elküldeni az animációkat, a pályázat szabályzata szerint. (Nevezési lap és szabályzat a részletekben található!)

A pályázat beküldési határideje: 2009. október 22.

Cím: metrion.egyesulet@gmail.com

 

2009.09.18. 13:44

Nevezz a PANNONFILING Mozgóképes Találkozóra


Ötödik alkalommal rendezik meg a Pannonfíling Mozgóképes Találkozót november 14-én, Veszprémben. A filmes találkozó zsűrijének elnöke M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt animációs rendező lesz. A fesztivál fődíja egy egyéves ösztöndíj a Dunaversitas Filmakadémián, a további díjazottak tárgyjutalmakban részesülnek. Október 16-ig várják az alkotók nevezését: pannonfiling@freemail.hu
A fesztivál weboldala a részletekben érhető el.

 

2009.09.10. 16:10

SZIBÉRIAI NAPLÓ 3. - véget ért a PASSPORT CONTROL 16 fotóworkshop Novoszibirszkben


PETTENDI SZABÓ PÉTER-t, a MEDAWAVE Passport Control elnevezésű nemzetközi művészeti workshop-sorozatának vezetőjét harmadik alkalommal kérték fel fotós workshop tartására Novoszibirszkben, a "MEETINGS IN SIBERIA" Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál keretében. Péter - nem először, kihasználva az ottlétet - ellátogatott a Dél-Szibériában lévő Áltáj régióba, meglátogatni Artemet, torokhangú énekes barátunkat Bes-Özök nevű kis faluban. A napló ide kattintva érhető el!

 

 

 

 

2009.07.17. 22:58

MEDIAWAVE NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBOR, Kisharsány - LAST MINUTE! - kezdés: július 30.!!!


A Passport Control 15 - MEDIAWAVE Nemzetközi Nyári Művészeti Táborba szép számú, kezdő és haladó, alkotni vágyó fiatal jelentkezett (ide kattintva láthatod a résztvevők listáját)! Ha valaki elég elszánt, az utolsó pillanatban is bekerülhet az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében zajló műhelymunkába és a tábor tanáraitól személyre szabott segítséget kaphat szakmai fejlődéséhez, legyen kezdő vagy haladó. Érdekelje csak a filmkészítésnek egy-egy szegmense: operatőr, vágó, hangmester. A tanárok abban is segítenek, ha tábori körülmények között, realistán megvalósítható, önálló filmet szeretnél készíteni! A jelentkezési lap itt érhető el!

További információ: Daniss-Bodó Eszter 20/344-0363 edanissbodo@gmail.com

 

 

Egy hangulatfilm az előző évi táborról itt érhető el! A tavalyi nyári tábor filmműhelyének munkáit itt tekintheted meg! A Passport Control szóra rákeresve a további workshopok filmjeit is megtalálhatod! A tavalyi tábor fotóműhelyének fotóit itt tekintheted meg! A tavalyi tábor zenei műhelyeinek zárókoncertjeit itt tekintheted meg! A tavalyi tábor építész műhelyének munkáját a következő animációban láthatod át!

A párhuzamosan zajló ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL programja itt érhető el! A kisharsányi program szervezője és megvalósítója a MEDIAWAVE!

2009.07.17. 10:38

IN MEMORIAM LÉGRÁDI IMRE


Pár napja elhunyt Légrádi Imre, aki a ravazdi MEDIAWAVE nyári táborok népszerű filmszínésze, fotóportré alanya volt, mint a tábornak helyet adó Őrhegy utca őslakója. Emlékét őrizzük! A bővebbenben megtekinthető a főszereplésével készült "Vakvágány" című kisjátékfilm, amely a 2006-os táborban készült GAZSÓ József & MIKLÓS Albert Lóránt & BORBOLYA Klaudia alkotásaként.

 

2009.07.13. 22:58

Már csak egy nap a kedvezményes jelentkezés! - jÚLIUS 15.! - MEDIAWAVE TÁBOR, Kisharsány


A Passport Control 15 nem csak a haladóké. A kezdők személyre szabott segítséget kaphatnak minden szakmai kérdésben oktatóiktól. Filmes műhelyünkbe azok jelentkezését is várjuk, akiket a filmkészítésnek csak egy-egy szegmense érdekel. Az operatőr, vágó és hangmesterjelöltek sem maradnak feladat nélkül. Ne izgulj, nem kell minden jelentkezőnek saját filmtervvel érkeznie, mert a filmkészítés csapatmunka, sok, különböző szakmai feladatból áll össze, ezek közül többet is kipróbálhaszt a haladók forgatásaiban gyakornokaként. De a tanárok abban is segítenek, ha tábori körülmények között, realistán megvalósítható, önálló filmet szeretnél készíteni! 

A tanárok és az eddig jelentkezettek listáját itt érheted el! A jelentkezési lapot pedig itt!

Információ: Daniss-Bodó Eszter 20/344-0363 edanissbodo@gmail.com

Egy hangulatfilm az előző évi táborról itt érhető el! A tavalyi nyári tábor filmműhelyének munkáit itt tekintheted meg! A Passport Control szóra rákeresve a további workshopok filmjeit is megtalálhatod! A tavalyi tábor fotóműhelyének fotóit itt tekintheted meg! A tavalyi tábor zenei műhelyeinek zárókoncertjeit itt tekintheted meg! A tavalyi tábor építész műhelyének munkáját a következő animációban láthatod át!

A párhuzamosan zajló ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL programja itt érhető el! A kisharsányi program szervezője és megvalósítója a MEDIAWAVE!

2009.07.03. 22:41

MINDEN, AMI FILMES - FILMSTATE


Minden, ami filmes weblap-ajánló sorozatunk első darabja a FilmState Szabadfilmes on line Klub. Megmutatnád a filmed? Kérdésed van? Szereplőt keresel? Vagy kamerát? Kattints a FilmState-re!

 

2009.06.15. 20:50

TANÁROK ÉS TANTERVEK - Kisharsányi tábor


Pettendi Szabó Péter, Zalka Imre, Kapolka Gábor, Hargittay László, Vízi Mária, Szepesi Gábor ,Tóth Widamon Máté, Antal Attila - A kompozíció szerepe a képalkotásban, montázselméletek, kameramozgatás, plánozás, színészvezetés, ambrotípia, labortrükkök, fekete-fehér negatív hívás és még számos téma vár meghallgatásra a kisharsányi táborban. A következőkben részletesen olvashatsz a tanárokról és az általuk összeállított témakörökről.

2009.06.14. 13:58

PASSPORT CONTROL NYÁR - JELENTKEZZ A MEDIAWAVE ÉS AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL NYÁRI ZENEI TÁBORAIBA!


Augusztus 5 - 9 között rendezik meg Pécstől délre, Villány környékén az ÖRDÖGKATLAN Fesztivált. A főszervező - Bárka Színház - a MEDIAWAVE-t kérte fel, hogy a rendezvénynek helyet adó három falu közül, az egyik - Kisharsány - programját összeállítsa. Koncertek és színházi előadások sorozatán túl a fesztivál ad helyet művészeti táborainknak is, az alábbiakban a zenei műhelyeket részletezzük.

 

a Blues Műhely vezetője a chicagoi Rene Trossman

« első ... 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK