www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. január VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2023.01.30.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: FELHÍVÁS - PC 39 - NYÁRI BEREK - " Mediawave Nyári Művészeti és Közösségi Tábor, Somogyfajsz, 2016. július 17-24. :: RAKJUK ÖSSZE, AMINK VAN...- közösségi programok pályázata

 

PÁLYÁZAT

SZÖVÖGESSÜNK EGYÜTT KÖZÖSSÉGI HÁLÓT!
Rakjuk össze, amink van és élvezzük!

 

Közösségek, közösségi programok jelentkezését várjuk a
  a "LASSÚ VÍZ..."-re,

a Mediawave új nyári kezdeményezésére
Somogyfajsz, 2016. július 17-24.

 

 

Keressük azon projekteket, csoportokat, egyéneket, akik KÖZÖSSÉG ALAPÚ ötletüket megvalósíthatónak látják az újrahangolt Mediawave nyári tábor keretében.

Kizárólag közösségépítő, kapcsolatteremtő, ’aktív’ programokat létrehozó csoportokkal, közösségekkel keressük a partnerséget, az együttlétre eljövők szeme előtt létrejövő, akár több napig alakuló programok megvalósításának területén. Az ötletek épülhetnek a pályázó saját közösségére, műhely/workshop tevékenységére, de lehetnek új közösséget építő formák is. Prioritást élveznek azok a pályázatok, akik a „közönség-mentalitás”-sal érkező szemlélődőket aktivitásra buzdítják, megpróbálják bevonni kisközösségi tevékenységükbe, nem hagyják külső, passzív szemlélődő szerepben.

Összcél egy olyan EGYÜTTLÉT létrehozása, amely alapját, mondhatni fundamentumát sok kis közösség nyitott munkálkodása, bemutatkozása adja, ellentétben a programok sorára, sztárokra és tömegre alapozott fesztiválokkal. Nem kevésbé fontos cél, hogy átjárhatóság legyen, alakulhasson ki a kisközösségek között. És belőlük következzenek a nem hagyományos értelemben vett „programok”. De a legfontosabb cél, olyan környezet kialakítása, ahol ismét „köszönnek egymásnak az emberek”. (Szívesen látnánk egy „köszönést gerjesztő” projektet is.) Mert ott ismét adottá válik az első lépés az új kapcsolatok létrehozása, a közösség létrejötte, kialakítása irányában.
 

Pályázók köre:
- egyének
- csoportok / baráti körök
- társulatok/egyesületek, stb.

 

Jelentkezési határidő:
Folyamatosan, de legkésőbb

nius 15-ig!

 

Elbírálás határideje:
Folyamatosan, de legkésőbb június 30-ig.

A döntésről, arról, hogy a szervezők a pályázatban javasolt programot/témát adaptálhatónak tartják-e a "lassú víz..." tartalmi elemei közé, értesítést küldünk a pályázók által megadott e-mail címre.

 

Díj:
- bemutatkozási lehetőség

- sátorhely ingyenes biztosítása

 

Jelentkezési feltételek:

Kitöltött jelentkezési lap (a lap alján letölthető) értelemszerű kitöltése és határidőig való visszaküldése!

 

HÁTTÉRTÖRTÉNET
Közönség vagy közösség?
Fesztivál vagy együttlét?

Elmúlt 25 év, ami nemcsak hosszú idő egy sok mindent megért, mondhatni viharvert civil, nonprofit szerveződés (Mediawave Alapítvány) életében, hanem jó alkalom arra, hogy átgondolja eddigi tevékenységét és levetkezze belőle azokat, amelyek megfakultak, átlépet felettük az idő, vagy amelyeket nem tart követendőnek, bármennyire is trendiek és áltanosan elfogadottak a jelen magyar viszonyok között. (Ilyen pl. sztárkultuszra és közönségmaximálásra épített magyar „fesztiválburján”.)

 

Továbbá fogalmazódtak meg bennünk új megközelítések, és gyűltek hozzá tapasztaltok is (pl. közönség helyett közösségekre való építkezés). Találtunk új művészeti jelenségekre, fiatal és a periférián lévő, de tehetséges és bemutatásra méltó előadókra a világban. Ezen hozzáállások csírái mindig is részei voltak tevékenységünknek, sőt az elmúlt öt évben egyre tudatosabban toltuk a „fesztiválközpontú” hozzáállásunkat a „közösségközpontú” felé (lásd pl. FESZTIVÁL-ról EGYÜTTLÉT-re változtattuk nevünk). A 25 év zárásaként és az új periódust indítva szeretnénk még határozottabban, mind jobban lefejteni magunkról a felesleget és határozottabban a lényeggel foglalkozni. Ez pedig meggyőződésünk szerint egy a közösségre, közösségekre alapozott új szervezési el lehet. Látszólag egyszerű dologról van szó, csak el kell dönteni és kész. Csak közben bennünket szervezőket és az általunk építgetett közösséget is visszahúzza a megszokott formákhoz a berögzültség, a káros „hagyomány”, a mindenkori vasárnapi rántott hús effektus...


Az utóbbi öt évünk már egy átmeneti időszak volt, valahol imbolyogtunk a fesztivál és közösségi együttlét között. De az már bátran kimondhatjuk, hogy a 2015-ös év, már nagyon sok új elemet hozott és a közönségből a közösség tagjaivá válók örömmel és élvezettel lubickoltak benne. Mások elmentek és ez így a jó...

 

 

Nem gondoljuk, hogy most elhatározásra, hirtelen át fog váltani, állni minden. Biztosan marad még egy ideig az átmeneti állapot, de remélhetőleg egyre több lesz benne a tudatos közösségépítő elem, amelyek nagy részét nem mi próbáljuk kitalálni és megvalósítani, hanem az utóbbi évek kísérletei alapján, önkéntes szervezőtársak bevonásával, létező közösségeket keresünk, akik számára megnyitjuk a TARTÓSHULLÁM EGYÜTTLÉT szervezési és működtetési hálóját.

 

SZÖVÖGESSÜNK EGYÜTT KÖZÖSSÉGI HÁLÓT!

 

A TARTÓSHULLÁM, leánykori nevén Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttléteken korábban is kísérleteztünk különböző közösségek, alkotók bevonzására, meghirdetett külön tematikus pályázatok keretében. Ezek általában sikeres próbálkozások voltak és új tagokat tudtunk általuk közösségünkbe vonzani. Ilyenek voltak a következők, amelyekre szép számú csoport és egyén jelentkezett (a pályázat címére kattintva érhetők el):


- 2012 – „RE-LIKVIA” újrahasznosítós pályázat
- 2015 – „FALAK” az embereket egymásról elválasztó

              „falak” közösségi megfogalmazásai
- 2015 – „MEDIAWAVE SZUVENÍR” ajándéktárgy pályázat
- 2015 – "ÉPÍTSÜNK KÖZÖSSÉGEKBŐL VÉGVÁRAT!"

               (Ördögkatlan Fesztivál Mediawave helyszínén  próbáltuk ki sikerrel

               kicsiben, a kisharsányi Kovács Udvarházban.)

 

 

További információ és a jelenkezés beküldésének címe:

info@mediawave.hu

96/517-666

 

 

Letölthető dokumentumok:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2022.11.20. 09:08

MEDIAWAVE FILMNEVEZÉS

nevezési határidő:

2023. január 15.

nevezni a

felületen keresztül

lehet! Kattints a logóra!

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK