www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. november SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2023.11.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: FELHÍVÁS - PC 41-42 NYÁRI MŰVÉSZETI & KÖZÖSSÉGI MŰHELYEK 2017 :: KERÜLD A MOBILT ÉS INTERNETET!

JAVASLATOK,

HOGYAN KERÜLD A MOBIL ÉS INTERNET HASZNÁLATOT!


A "Lassú víz..." mozgalom mellékcélja, hogy felhívja a figyelmet a napjainkat egyre inkább uraló, az információs forradalom jelen első szakaszára egyre jellemzőbb információs alapú függőségek kialakulására. Pontosabban azon való, önkorlátozó típusú gondolkozásra és cselekvésre, hogy tudjuk kordában tartani és mederbe terelni a ránk zúduló információ zuhatagot. Mert nem szeretnénk homokba dugni a fejünket és mint rosszat elutasítani a technikai fejlődés új, forradalomszerű szakaszának vívmányait. A gyors változásokból adódó kihívások sok esetben megoldási módszerek kimódolására sarkalták az adott kor emberét, aki - némi sérülések és életmódváltások árán - meg is küzdött vele, és életmódjának részévé tett. Valószínű most is ez fog bekövetkezni.


De még abban a kezdeti szakaszban járunk, amikor még nincsenek meg a megoldások, vagy csak legfeljebb részben. Az egyént és közösséget deformáló, hatás ellenben egyre karakteresebben látszik/jelentkezik. Az a "szép" feladat vár ránk, hogy úttörők legyünk a megoldások keresésében.


A mi kis formánkban csak a nem kötelező, hanem önkorlátozó módszerek gyakorlása lehget az egyik megoldás. Egy ilyen együttműködésre építő, alkotótábor esetén minden résztvevő kiesik napi rutinjáűból, ezért bátran kísérlezethet egy másik hazsnálati, hozzáállási forma kialakításával.


Pár ötlet az önkorlátozásra, aminek formáját természetesen mindenkinek magának kell megszabnia, majd betartani vagy megszegni. De a lényeg: a tudatos kezelés, az automatizmus, a megszokás, a függő helyzet ellenében:

 

1. A tábor egész ideje alatt nem használok mobilt, internetet, facebookot...

 

2. Kétnaponta csak egyszer, egy órára kapcsolom be a mobilom és nézem meg üzteneteimet...

 

3. Naponta csak egyszer, egy órára kapcsolom be a mobilom és nézem meg üzteneteimet...

 

4. Hogy ne érjen csábítás, elzárom telefonom (átadoma szervezőknek)...


stb.

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK