www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. július HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSz Aktuális program:
2024.07.22.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, FOTÓK, VIDEÓK - NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor 2018 :: Boka Gábor (Visnyeszéplak) véleménye

 

Boka Gábor véleménye

(bőrös iparművész, színházi rendező, cirkusz- és színházigazgató. A képmutogatós vásári komédia honi ősatyja)


Sziasztok!

Az én dokumentációm fejben készült, egyelőre nem kompatibilis a használatban lévő operációs rendszerekkel, de talán egyszer le lehet majd tölteni...

Azt hiszem a zenepavilon lehet a mottója ennek az idei tábornak. Azon túlmenően, hogy a szellemiségnek is van maradandó nyoma (még ha azt nem is lehet kézzel megfogni) az efféle objektumok, tárgyak hosszútávú nyomot hagynak. Nyilván nem lehet évről-évre zenepavilonokat építeni, de biztos, hogy ezzel a munkával, az ácsok közreműködésével magasra lett téve a mérce. (Persze ismerjük a történetet, hogy miként kezdtük a galambszar tisztításával a győri zsinagóga helyreállítását, és miként jutottunk el a magas, kifizethetetlen bérleti díjig..., de sose a racionalitás az első a prioritások között.) Ameddig Somogyfajszon lehetünk, addig jó ott lenni! Ezért magunknak teszünk jót, ha kibírható vállalásokkal értékes nyomot is hagyunk ott (és nyilván az "érték" nem anyagi értelmű valamit jelent).

Ha úgy vesszük, az udvar leggyengébb láncszeme, ez a műtavacska környezete kapott egy nagy lendületet a pavilonnal. Az jut eszembe, hogy a kis meder adja magát, hogy a peremén valamilyen padok alakuljanak ki, akár egy mobil verzióban, hogy kisebb előadásoknak maga a medence adjon teret. De eszembe jut a vágó szoba is (a színei miatt), hogy miért nem lehetne egy komolyabb, ám a tábor alatt kivitelezhető, akár egykori technikákat figyelembe véve egy szobát kifesteni. (A Kettinger-házban - leendő otthonomban - pl. Mecséren dúcos nyomtatás is van a kézi festés mellett, meglehetősen merész színekkel.)

Az iménti ötletek csak arról szólnak, hogy szerintem, még ha ki sem mondtuk, rengeteg alkalommal volt jelen az, hogy nyomot hagyjunk magunk után (ilyen volt az említett zsinagóga ügy, de pl. szauna Novákpusztán - ez is lehet fajszi cél -, vagy egyebek). Tehát a dokumentáció begyűjtése mellett, illetve a "nekem tetszett" kategóriás felkiáltások mellett egy értelmes ötletelést el lehetne kezdeni a kivitelezhető nyomok területén. (Például én szívesen építenék kemencét, de úgy sem fogok, de hátha valaki valami tartós kemencét felépítene...)

Ez csak egy ötlet...

Üdv mindenkinek!

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2018.08.02. 10:55
Nem olyan nagy ötlet, talán nem is eléggé környezettudatos, de nagyon jó lenne egy fürdőalkalmatosságot építeni a hatalmas kút környékére. (Ott van a parkoló mellett, ahol a lakókocsik is megállnak). Abból ki lehetne szivattyúzni a vizet, felnyomnánk egy-két vashordóba, aztán lehetne a nagy melegben zuhanyozni.Mint a kerti zuhanyoknál a víkendházakban. Nem szabadna szappant, tusfürdőt használni, a visszafolyó vizet a föld megszűrné, és visszajutna idővel a kútba. Szerinted?

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.06.03. 21:21

ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia program

A Mediawave Alapítvány és az Őrhegy Udvarház Közösségszervező Kft. ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia programot hirdet Európában élő alkotók számára nyárra és az őszi, szüreti időszakra egyaránt. Angol nyelvű kiírás: https://orhegyart.wordpress.com/
Magyar nyelvű fordításért írj üzenetet: orhegyudvarhaz@gmail.com

2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK