www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. december PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2023.12.05.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 22. - MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor - Kisharsány, 2011.augusztus 2-7. :: MI A PASSPORT CONTROL?


PASSPORT CONTROL Nemzetközi Művészeti Műhely 

 

film - fotó - zene - színház - kritika -divat - építészet - vj

 

 

 

 

Mi a Passport Control?

 

 

A Passport Control Művészeti Műhely a Mediawave Alapítvány saját, önálló projektje, mely 2006. óta rendszeresen működik, de közben, a benne résztvevő alkotók igényeinek megfelelően, folyamatosan alakul is.


A műhelyek általában három típusú résztvevőből állnak össze: szakmai vezetők, a művészeti terület fiatal, pályakezdő képviselői, a művészeti terület iránt érdeklődő, kezdő alkotók. A szakmai vezetőket korábbi együttműködéseink alapján, és a projekt aktuális céljaival összhangban választjuk ki. Az adott művészeti terület pályakezdő fiataljai általában meghívásos alapon kerülnek a workshopba. Kezdők és érdeklődők pedig megpályázhatják a részvételt a megadott feltételekkel.


A workshopok alkotó tevékenységét a szakmai vezetők koordinálják. Magáért az alkotásért a fiatal művészek felelnek, és a kezdők úgy tanulnak, hogy közvetlenül a kezük alá dolgoznak, asszisztálnak. A vezetők direkt módon keveset oktatnak. Inkább szakmai szempontból felügyelik, és irányítják a teljes workshop munkáját, mint moderátor, konzulens, és alkalmanként egy-egy előadással egészítik ki azt. Oktatni a fiatal alkotóknak is kell a munkafolyamatok (forgatás, fotózás, próbák) során.

 

Passport Control Művészeti Műhely egyedüllálósága a kooperációra ösztönzés és a nemzetközi háttér. Itt minden gyarkolatban és csapatmunkában zajlik. Így a résztvevők kezdettől fogva progresszíven, közösségben tanulnak, és csak olyat, aminek valóban hasznát is veszik. Az együttműködés során lehetőségük van megtalálni adott művészeti ág azon területét, ahol kreativitásukat a legteljesebb mértékben kibontakoztathatják. Mindehhez nemzetközi hátteret biztosítunk. Így már a kezdetektől épül a fiatalokban, hogy nyitottak, újat keresők legyenek, széles látókörrel rendelkezzenek, egymás mellett lássák a hazai, európai és a nemzetközi értékeket, lehetőségeket.

 

Az első Passport Cotnrol Műhelyre 2006. tavaszán került sor. Leginkább azzal a céllal, hogy nemzetközi szinten összehívja a fiatal alkotókat, s keresse velük a közös együttműködést. Akkor az utazás, a határok, s a kulturális távolságok kontra közös értékek volt a téma. Így kapta a Passport Control címet. Amit aztán meg is tartottunk, mert a Műhely lényegi eleme továbbra is a kulturális sokszínűségből táplálkozó közösség, s annak inspiráló ereje.

 

 

Kiknek szól a Passport Control?


Azoknak a 16-30 év közötti érdeklődő, fiatal művészekeknek:

 

 • - akiket nem elégít ki a mindennapi rutin, s kreatív utakon keresnek lehetőséget fölös energiáik levezetésére
 • - akik művészi ambíciókkal rendelkeznek, de kevéssé találtak otthont a hivatalos képzési rendszerekben, vagy szeretnének tapasztalatokat szerezni azon kívül is
 • - akik szívesen részt vesznek egy minőségi amatőr, művészeti kultúra megteremtésében
 • - akik szívesen kísérleteznek egyénileg vagy csoportosan, és új vonalakat rajzolnának a művészet tarka rendszerébe
 • - akik adott művészeti területen nemzetközi kapcsolatokra kívánnak szert tenni
 • - akik multi-kulturális élményekre vágynak, számukra ismeretlen világokkal és azok képviselőivel kívánnak megismerkedni közvetlen, tapasztalati úton
 • - akik gyakorlatban kívánják megismerni az alkotást, s ezért vállalják a kritikát, hajlandóak tanulni maguktól és másoktól, magukról és másokról egyaránt
 • - akiknek lételeme a nyitottság, az újrafelfedezés, akik hisznek abban, hogy nem csak az eredmények, hanem az odavezető út is fontos
   
   

 

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK