www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. május SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2024.05.29.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 19. - KISHARSÁNY, 2010 :: "EGYÜTT FEKETÉN-FEHÉREN"

 


A NORVÉG ALAP TÁMOGATÁSÁVAL

 

 

 

KIKNEK SZÓL?

Aki ki akarja próbálni magát egy-egy területen akár teljesen kezdőként, érdeklődőként, akár már haladóként megerősíteni kívánja tudását közösen elvégzett alkotómunkában.

Az "Együtt feketén-fehéren" projekt ötletét társadalmi felelősségvállalás hozta létre. Célja, hogy a roma és nem roma fiataloknak esélyt adjon egymás alaposabb megismerésére, a közös alkotómunka, kooperáció kipróbálásra, elősegítésére. Lényeges eleme tehát, hogy a roma és nem roma résztvevők közös stábokban dolgozzanak.

 

Az első roma & magyar műhely zárókoncertje a "Föld órája" alkalmából

 

FILM - FOTÓ
Azoknak, akik vonzónak találják, és még csak fontolgatják a filmezést és fotózást, vagy akik már átestek néhány kísérleten, de úgy érzik, hogy kiváló szakemberek néhány élőben elleshető mesterfogása előnyükre válhat a sokrétű szakmai tudást igénylő filmes területen. Továbbá keresik, hogy a filmkészítés komplex folyamatából, melyik állhat közel hozzájuk. A színész, a rendező, az operatőr, netán a vágó, a hangos vagy a világosító szakma izgatja jobban őket?
E kezdő film és fotó műhely egyrészt rövid elméleti előadásokkal segíti a szakmai alapok elsajátítását és megerősítését, másrészt a hallgató önállóan vagy csoportosan elkészített kisfilmje és fotósorozata készítése során megismerkedhet e szakmák alapjaival, továbbá már szakosodott - rendező, operatőr, vágó, világosító, hangmérnök - asszisztens szerepben, bővítheti tudását a haladók által készített filmekben.
A műhely végén az elkészült filmeket és fotósorozatokat záróvetítés során bemutatjuk és értékeljük. A közönség is elmondhatja véleményét és szavazhat is a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben és ajándékban részesül.

 


ZENE
Azoknak, akik már kellő zenei és hangszeres ismerttel rendelkeznek, legyen az autodidakta vagy iskolai képzésben szerzett, de szeretnék a közös muzsikálás során bővíteni ismereteiket és esetlegesen más stílusokkal is szívesen megpróbálkoznak, mint az addig általuk ismertek. A műhelyeket neves és hiteles muzsikusok vezetik. A különböző műhelyek során más és más, azaz alkalmanként különböző zenei hozzáállásokkal, módszerekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Első zenei műhelyeink a cigány és magyar zene azonosságait és különbözőségeit fogják kutatni. Pl. cigány énekeket alapul véve és megtanulva, majd a csoportban lévő hangszerekre áthangszerelve, új kompozíciók, darabok jöhetnek létre. A próbák végeztével zárókoncert során lesz bemutatva a műhelyben létrejövő közös produkció. A közönség is elmondhatja véleményét és szavazhat is a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben és ajándékban részesül.


A műhely nem iskolai rendszerben működik és nem kötelező! Egyéni ambíciókra építkezik, a részvétel támpontot nyújt abban, hogy egészen pontosan a diák mely művészeti ágban tehetséges, milyen irányban érdemes valóban tovább haladnia.
Aki több alkalommal is részt vesz ezen erősen gyakorlatközpontú oktatásban, az olyan alapfokú szakmai ismertekkel fog rendelkezni, amely masszív alapot biztosíthat a jövendő életpálya irányába. A műhelymunka felerősíti a művészeti érzékenységet, és csapatmunka lévén a kooperációs készséget is fejleszti.

A műhely elsősorban a 16 éven felüliek számára nyitott. (Szülői hozzájárulással fiatalabbak is részt vehetnek a programban!) A roma résztvevők számára a program ingyenes a Norvég Alap támogatával (részletek alant).
 


A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

 

1./ jelentkezési lap (hiánytalanul kitöltve) az érdeklődési kör megjelölésével

a jelentkezési lap e-mailben: passport@mediawave.hu

2./ rövid életrajz
(születési hely, idő, lakcím)

 

3./ fotó a jeentkezőről (1 db) a műhely tagjainak interneten való, előzetes bemutatásához,

4./ saját film (ha van!) elérhetősége, vagy max. 10 darabból álló fotósorozat elküldése

 


A MŰHELYEK OKTATÓ GÁRDÁJA:

Lásd az egyes műhelyeknél


 

KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2010. június 15.

 

4 roma fiatal részvétele ingyenes a Norvég Alap támogatásával. Túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrendet veszünk figyelembe.


További információ:
Hartyándi Flóra - projektmenedzser
passport@mediawave.hu
 

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK