www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. június SzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2024.06.17.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: PASSPORT CONTROL 24. - MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor - Kisharsány, 2012. július 30- augusztus 5. :: FELHÍVÁS - PASSPORT CONTROL 24. - MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Tábor

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

KEDVEZMÉNYES RÉSZVÉTELI DÍJ A FILM ÉS FOTÓ TÁBORBA

július 10-ig csak 12.000.-Ft
 (ellátás nélkül)

 

  

 

MEDIAWAVE NYÁRI ALKOTÓTÁBOR

film - fotó - építészet - slam poetry - zene

KISHARSÁNY

2012. július 30 - augusztus 5.

PASSPORT CONTROL 24.

(az ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL keretében)

 

AZ EDDIGI JELENTKEZŐKET ÉS TANÁROKAT

ide kattintva érheted el!

 

A Kovács udvarház programja!

Az Ördögkatlan Fesztivál programja!

 

 

A MEDIAWAVE Fesztivállal egy időben (1991) indítottuk el nyári művészeti alkotótáborainkat, sokáig csak a filmezés területén, néha színházi szekcióval, évi egyszeri alkalommal.

2006-ban léptékváltás történt a Passport Control Nemzetközi Művészeti Alkotóműhely-sorozat beindításával, mert egyrészt nemzetközivé vált a műhelymunka, másrészt már évi több alkalommal és esetenként nemzetközi helyszíneken (Novoszibirszk, Kars /Kelet-Törökország/, Szabadka) is adódtak alkalmak. Harmadrészt egyre több művészeti ágban indult meg műhelymunka.

2010-ben hazai roma integrációs tematika is beépült a sorozatba "Együtt feketén - fehéren" alcímmel (4 alkalom). Majd ennek a nemzetközi verziója - olasz és román partnerekkel - "Cafés & Citizenry - The Roma Origins" címmel (2011-2012), amely a kávéházi zene és hangulat progresszív megújítását szolgálja. A projekt július végén zárul a romániai Suechavában.

A Passport Control-sorozatban 2006 óta készült filmeket, fotókat és zenei zárókoncertek videódokumentációit ide kattintva lehet megtekinteni. A korábbi táborok megmaradt dokumentációi itt tekinthetők meg.

 

*********************************************

 

MEDIAWAVE Nyári Filmtábor

 

A tábor alkalmat nyújt filmtervek kidolgozására, valamint a kellő felkészültségű filmtervek gyakorlati megvalósítására. De nem csak a rendezői/forgatókönyírói vénával kacérkodók, hanem az operatőr és vágó szakmák iránt érdeklődők számára is nyitott a műhely, ahol értő tanárok segítik a filmkészítés minden fázisát. A korábbi műhelyekben készült filmeket lásd itt.

 

Tervezett időpont:

2012. július 30 - augusztus 5.

 

Figyelembe véve a válságos idő realitását, amennyiben július 10-ig nem jeletkezik megfelelő számú hallgató, a tábor időszakát augusztus 1-5 közé rövidítjük. Sajnos semmilyen támogatást nem tudtunk szerezni a tábor megvalósítására, ezért a táborban oktató szaktanárok tiszteletdíját és a szükséges technikai hátteret csak a jelentkezők részvételi díjából tudjuk téríteni.

 

Részvételi díj (a kedvezményes idő lejárta után):

17.000.-Ft

 

********************************************* 

 

MEDIAWAVE Nyári Fotográfus Tábor

 

A résztvevőknek lehetőségük nyílik a digitális technikákon, koncert -, portré-, tájképek készítésén túl analóg, archaikus technikákkal megismerkedni - tavalyi táborképeket lásd itt!

 

 

 

Tervezett időpont:
2012. július 30 - augusztus 5.


Figyelembe véve a válságos idő realitását, amennyiben július 10-ig nem jeletkezik megfelelő számú hallgató, a tábor időszakát augusztus 1-5 közé rövidítjük. Sajnos semmilyen támogatást nem tudtunk szerezni a tábor megvalósítására, ezért a táborban oktató szaktanárok tiszteletdíját és a szükséges technikai hátteret csak a jelentkezők részvételi díjából tudjuk téríteni.


Részvételi díj (a kedvezményes idő lejárta után):
17.000.-Ft
  

*******************************************************

 

MEDIAWAVE ZENEI MŰHELY 1.

tóth viktor pillanatbalett project

- improvizációs gondolatébresztő workshop
(elsősorban zenészeknek)

 

 

nincs jazz, nincs népzene, nincs klasszikus zene, nincs hip hop.
nincsenek stílusok.
őszinte zene van és hazug.

előbbivel foglalkozunk.
ha megrekedtél zenei utadon: gyere.
ha tündöklő inventor vagy: gyere.
ha most hallod először, a zenei kreatív pillanatban lenni
az előző pillanat tudatosságán múlik: gyere.
ha tudod, hogy álmaid beteljesedése
hozzáállásodon múlik: gyere.
ha tanulni vágysz: gyere.
ha már mindent tudsz: röpülj ide.
ha szabadságra vágysz: gyere.
ha szabad vagy: gondolj ránk.

 


 

időpont:

2012. augusztus 3-5.

 

Részvételi díj: 4.500.-Ft/fő (3 nap)

(a műhelymunkának csak akkor van értelme, ha valaki az elejétől a végéig részt vesz benne)

 

Étkezés előfizethető!

A workshop résztvevőinek ingyen

es sátorhelyet biztosítunk!

 

ÉRKEZÉS: augusztus 3. 12:00 

 

próbák:

augusztus 3. 15-18:00 óra között

augusztus 4-5. 10-13 és 15-18:00 óra között

 

zárókoncert:

augusztus 5. 23:00

 

a műhely vezetője:

TÓTH VIKTOR 

 

"Tóth Viktor a fiatal magyar jazz generáció egyik legtehetségesebb tagja” – írja róla a sajtó, Climbing with mountains című albuma a 2007-es év legjobb jazz lemeze díjat nyerte el, 2011-ben pedig a Fidelio országos szavazásán a 2010-es év jazz személyiségének választották. A szaxofonos saját magát mégis egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre. Olyan nagyságokkal játszott együtt, mint Hamid Drake (dob), Henry Franklyn (bass), William Parker (bass), Dresch Mihály (sax), közös koncertjeiket a

zenész mint a tanulás, önfejlesztés nagyszerű alkalmait látja. Hangszeres játékára a dinamikus, mégis érzékeny kifejezésmód jellemző, zenei megnyilvánulásaiban a pillanat energiáit kívánja megragadni. Játszott Európa és az Egyesült Államok számos jazz fesztiválján, saját tercettjét vezeti, kortárs táncossal duettezik, népzenét gyűjt, zenét szerez, új utakat keres...

 

 

pár link a koncertjeiről:

 

Tóth Viktor Tercett Hamid Drake-kel (USA)

 

 

 

 

link - sok filmmel - a helyszín tavalyi működéséről 

 

info:

flora@mediawave.hu

 

 

*************************************************

 

 

A TÖBBI ZENEI MŰHELY

(Geröly Jazz Műhely, Roma&Magyar Progresszív Zenei Műhely),

ÉPÍTÉSZ ÉS SLAM POETRY TÁBOROK MEGHÍVÁSOS RENDSZERŰEK!

 

De az elszánt résztvenni szándékozók jelezzék érdeklődésüket. Részvételükről a workshopvezetők döntenek referenciáik alapján.

 

 

A video nem található.

 

**************************************************

 

A filmes és fotós műhely általános részvételi feltételei a következők:

 

A műhely elsősorban a 16 éven felüliek számára nyitott.

 

A műhely nem iskolai rendszerben működik és nem kötelező! Egyéni ambíciókra építkezik, a részvétel támpontot nyújt abban, hogy egészen pontosan a diák mely művészeti ágban tehetséges, milyen irányban érdemes valóban tovább haladnia.

Jól látható az előző alkalomakon készült film, fotó és zenei alkotásokból  - lásd a weboldal archívum része -, hogy aki több alkalommal is részt vett ezen erősen gyakorlatközpontú oktatásban, és együttműködésben az mára olyan alap- vagy középfokú szakmai ismertekkel gazdagodott, amely masszív alapot biztosíthat a jövendő életpálya irányába. A műhelymunka felerősítiette a művészeti érzékenységet és praktikus, gyakorlati fogások tömegével helyezte realista alapokra azt. Nem mellékesen a csapatmunka  erőteljesen fejlesztett az együttműködési és kooperációs készséget, az énközpontuság ellenében.

 

A munka, az együttműködés és a művészi alkotás gyakorlati megvalósítási lehetősége nem áll le, hanem folytatódik az eddigiekben résztvevők számára.

De az új érdeklődőknek is nyitott a következők szerint:

 

KIKNEK SZÓL?

Aki ki akarja próbálni magát egy-egy területen akár teljesen kezdőként, érdeklődőként, akár már haladóként megerősíteni kívánja tudását közösen elvégzett alkotómunkában. 

 

 

FILM - FOTÓ

 

Azoknak, akik vonzónak találják, és még csak fontolgatják a filmezést és fotózást, vagy akik már átestek néhány kísérleten, de úgy érzik, hogy kiváló szakemberek néhány élőben elleshető mesterfogása előnyükre válhat a sokrétű szakmai tudást igénylő filmes területen.
Továbbá keresik, hogy a filmkészítés komplex folyamatából, melyik állhat közel hozzájuk. A színész, a rendező,  a forgatókönyíró, az animátor, az operatőr, netán a vágó, a hangos vagy a világosító szakma izgatja jobban őket?
E kezdő film és fotó műhely egyrészt rövid elméleti előadásokkal segíti a szakmai alapok elsajátítását és megerősítését, másrészt a hallgató önállóan vagy csoportosa

n elkészített kisfilmje és fotósorozata készítése során megismerkedhet e szakmák alapjaival, továbbá már szakosodott - rendező, operatőr, vágó, világosító, hangmérnök - asszisztens szerepben, bővítheti tudását a haladók által készített filmekben.

A műhely végén az elkészült filmeket és fotósorozatokat záróvetítés során bemutatjuk és értékeljük. A közönség is elmondhatja véleményét és szavazhat is a legjobbakra. A legtöbb szavazatot kapott alkotó elismerésben, ajándékban részesülnek, valamint a következő workshopban való ingyenes részvételt nyerhetnek. Az előző műhely nyerteseit lásd a mellékelt linkeken: film - fotó

 

 

 


MIT BIZTOSÍT ÉS VÁR EL?Jelentkezési feltételek!

A film és fotó műhely az elméleti és gyakorlati oktatáshoz a következőket tudja biztosítani:


1./ tehnikai háttér 
    o vágó számítógépek, projektor, kamera (fényképezőgépet nem tudunk biztosítani!)
    o akinek van kamerája, kérjük hozza magával, hogy gördülékenyebb legyen a munka
     

2./ nyersanyag
    o DV kazetta – a műhely biztosítja

 

3./ ingyenes sátorhely (tisztálkodási lehetőséggel)

 


 

4./ előzetesen igényelhető étkezés (nem kötelező, helyben ellenben már nem kérhető)
       

5./ az elméleti és gyakorlati oktatást végző szakember gárdát,
amely a következő oktatási folyamatokat biztosítja:

 


A FILMMŰHELY VÁZLATOS MENETE:
   
  o 30-án érkezés (14 óráig), regisztráció, sátorverés, 17:00 ismerkedés, szakmai munka kezdete: filmtervek megbeszélése, realizálása 

  o 31-én és 1-2-án filmterv realizáslása, casting, terepszemle, stáb felépítés, forgatás és vágás megkezdése

  o 3-4-én vágás, utómunka

  o 5-én 18:00 az elkészült filmek bemutatása, értékelés, záróbuli

 

 

 
A FOTÓMŰHELY VÁZLATOS MENETE:

  o 30-án érkezés (14 óráig),  regisztráció, sátorverés, 17:00 ismerkedés, szakmai munka kezdete: elméleti órák

  o 31-én és 1-2-én  elméleti és gyakorlati órák; különböző fotózási technikák, fotósorozatok készítése adott témára
  o 3-4-én fotósorozatok szelektálása,

  o 5-én elkészült sorozatok bemutatása, értékelés, záróbuli

 

 


A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

 

1./ jelentkezési lap (hiánytalanul kitöltve) az érdeklődési kör megjelölésével

a jelentkezési lapot e-mailben (passport@mediawave.hu)
és az aláírt példányt postán is el kell küldeni az alábbi címre:
MEDAIWAVE Alapítvány
H-9001 Győr Pf. 668.

2./ rövid életrajz
(születési hely, idő, lakcím)

 

3./ fotó a jelentkezőről (1 db, aki még nem volt)

a műhely tagjainak interneten való, előzetes bemutatásához,

4./ saját film (ha van!) elérhetősége, max. 10 darabból álló fotósorozat elküldése, slam szöveg, vagy video elérhetősége

 

 


A MŰHELYEK TERVEZETT OKTATÓ GÁRDÁJA:

Filmes tanárok:
Vizi Mária – rendező, dramaturg, forgatókönyvíró (Duna Televízió)

Hargittai László "Pamacs" - vágó (4Cut)

Dömötör Péter - operatőr

Szepesi Gábor - operatőr

Gotthárdi Balázs - vágó

Silló Sándor - rendező, dramaturg

Dragan Čukanović - operatőr, rendező, animátor (SRB)

Radu Igazság - rendező, animátor (ROM)

Mészáros Péter - rendező

Antal Attila - rendező (SRB)

Jörg Tibor - hangmérnök

 

Filmes asszisztens:
Lévay Emese – gyártásvezető, vágó

Horváth Andrea - gyártásvezető

 

 

 

Fotós tanárok:
Zalka Imre - fotográfus

Pettendi Szabó Péter – fotográfus
Fotós asszisztens:
Jámbor Erzsébet– fotográfus

 

 

 

 

tóth viktor pillanatbalett project

imrovizációs gondolatébresztő workshop

nincs jazz, nincs népzene, nincs klasszikus zene, nincs hip hop.
nincsenek stílusok.
őszinte zene van és hazug.
előbbivel foglalkozunk.
ha megrekedtél zenei utadon: gyere.
ha tündöklő inventor vagy: gyere.
ha most hallod először, a zenei kreatív pillanatban lenni
az előző pillanat tudatosságán múlik: gyere.
ha tudod, hogy álmaid beteljesedése
hozzáállásodon múlik: gyere.
ha tanulni vágysz: gyere.
ha már mindent tudsz: röpülj ide.
ha szabadságra vágysz: gyere.
ha szabad vagy: gondolj ránk.
 

 

 

A részvételi díjat 2012. július 20-ig a következő számlaszámra kérjük utalni:
Számlatulajdonos neve:

MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány, Győr

MEDIAWAVE Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány, Győr
Számlaszáma: 10700031-47422106-51100005
CIB Bank Győri Központi Fiók, 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 10.
Az átutalás megjegyzésébe kérjük beleírni: „Passport Control” és a résztvevő neve.

 
További információ:
Hartyándi Flóra - koordinátor

passport@mediawave.hu 

 

Letölthető dokumentumok:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.06.03. 21:21

ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia program

A Mediawave Alapítvány és az Őrhegy Udvarház Közösségszervező Kft. ŐRHEGY ART Művészeti Rezidencia programot hirdet Európában élő alkotók számára nyárra és az őszi, szüreti időszakra egyaránt. Angol nyelvű kiírás: https://orhegyart.wordpress.com/
Magyar nyelvű fordításért írj üzenetet: orhegyudvarhaz@gmail.com

2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK