www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. május SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2024.05.26.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

ARCHÍV - Passport Control 1-46. - MEDIAWAVE Művészeti Műhelyek :: FELHÍVÁS - PASSPORT CONTROL 30. - MEDIAWAVE Nemzetközi Művészeti Tábor, Komárom, 2014. április 29-május 3. :: OCCUPY MEDIAWAVE ´14 – a projekt

OCCUPY MEDIAWAVE ´14 – a projekt
 

Az aktivisták:
Mette Rasmussen – szaxofon (DAN)
John Dikeman – szaxofon (USA)
Jasper Stadhouders – gitár (HOL)
Pándi Balázs – dobok (HUN)
Meggyes Ádám - trombita (HUN)
Ajtai Péter – bögö (HUN)
Bencsik Ádám – szavak (HUN)
Onno Govaert – dobok (HOL)
Philipp Ernsting – dobok
Goncalo Almeida – basszusgitár (POR)
Csobod Judit – projektvezetö (HUN)

 

Mi vagyunk a 99%....

 

Az Elfoglaló mozgalom (Occupy movement) mára nemzetközi tiltakozás, amely elsősorban a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek ellen tiltakozó civilek csoportja, amely hamar az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású, világméretű civil tiltakozó-mozgalmává fejlődött, amely a lokális sejtek, csoportok laza együttműködésén alapuló hálózatos önszerveződés működőképes modelljét mutatta fel. Központi témái, motívumai általában a végletessé fokozódó társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek , a pénzügyi szektor, az óriáscégek, illetve a társadalom leggazdagabb 1%-ának a demokratikus folyamatokat aláásó, korrupciót és instabilitást okozó túlhatalma, de az egyes csoportok esetében a hangsúlyok, vagy akár a központi témák is eltérőek lehetnek.


Általános jelmondata: „Mi vagyunk a 99% ”. A mozgalom egészét tekintve tudatosan nem fogalmazott meg a fennálló rendszer keretei közt értelmezhető pragmatikus követeléseket, inkább az uralkodó paradigma meghaladásárabíztat a részvételi demokrácia feltételeinek megteremtésén, közvetlen demokratikus működésmódján és a rendszer alapjainak megkérdőjelezésén keresztül.


A tiltakozók eszköze elsösorban a különbözö fontos közösségi terek elfoglalása, mint például a Gezi Park Isztambul Taxim negyedeben, vagy aWall Street New Yorkban.


Projektünk az Occupy mozgalom szellemiseget akarja kozvetiteni a zenei improvizacio, az akciózene, a happening, performansz eszkozeivel.


Az improvizatív zene és annak explózív energiái a fesztiválon a legkiválóbb demonstrációs eszközökké változnak. A zenészek együttmüködése a fesztivál akusztikus tereinek és hanghullámainak szimbolikus és nem-szimbolikus elfoglalását kísérli meg, a szabadon áramló zene fegyverével. Az OCCUPY MEDIAWAVE´14 egy szimbolikus akció/demonstráció szeretne lenni az elfoglaló (occupy) mozgalom szellemiségében, ahol a résztvevö muzsikusok társadalmi aktivistákká változva csoportosulnak különbözö formációkba (ad-hoc zenekarokba), és játszanak rövid akció/performanszszerü szabadzenét a fesztivál véletlenszerüen választott részein.

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK