www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2019. szeptember VHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVH Aktuális program:
2019.09.19.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

JÚNIUS 10. (péntek)

Beszélgetés Tarr Bélával, MEDIAWAVE Film Forum 2. Szakmai Konferencia, Impro-Víziók 2.0, Stevan Kovács Tickmayer zongora szóló + vendégek: Grencsó István és Geröly Tamás, Andreya Triana (GBR) koncert, DVA (CZE) koncert

 

     

BESZÉLGETÉS TARR BÉLÁVAL - Husz Szabolcs fotói

A Torinói ló szakmai vetítése után került sor a beszélgetésre a fezstivál nemzetközi szakmai vendégei részvételével.


BESZÉLGETÉS TARR BÉLÁVAL - Molnár Edvárd fotó


MEDIAWAVE FILM FORUM 2 Nemzetközi Szakmai Konferencia - 2. nap - Husz Szabolcs fotói

A konferencia második napjának hangulatát mutatják a fotók. A program ide kattintva érhető el.


KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓK A FESZTIVÁL FILMESEIVEL - Husz Szabolcs fotói

 


FILMES BESZÉLGETÉSEK - Molnár Edvárd fotói


STEVAN KOVACS TICKMAYER (FRA) - Molnár Edvárd fotói

Stevan Kovacs Tickmayer - zongora/ piano
VENDÉG:
Grencsó István - szaxofon/ sax
Geröly Tamás - dob/ drums

Stefan Kovacs Tickmayer
A zeneszerző, több hangszeren játszó zenész, improvizőr és esszéíró Kovács Tickmayer István 1963-ban született Újvidéken, a Vajdasában, a volt Jugoszlávia területén, magyarnak. 1991 óta Franciaországban él és dolgozik. 

Zenei tanulmányainak első éveiben zongorán és bőgőn tanult Újvidéken. Később zeneszerzésből Rudolf Brucci-nál vizsgázott a Zeneakadémián, a hágai Konzervatóriumot Luis Andriessen és Diderick Wagenaar tanítványaként végezte Hollandiában. A rotterdami Konzervatóriumban Witlod Lutoslawki tanította, az ISCM Legyel Szekciójától ösztöndíjat kapott. 1997-től Kurtág Györggyel és Mártával tanul együtt, és Amszterdamban együtt zenél a Kurtág Six Pieces For Trombone & Piano világpremierjén.


ANDREYA TRIANA (GBR) KONCERT - Husz Szabolcs fotói

Weöres Sándor Színház - Márkus Emília Terem

A kisérletező énekesnő és dalszerző egy Dél-Kelet-London-i, multikulturális közegben nőtt fel. Hét éves korában kezdtett énekelni, amelyet Londoni belvárosának hangjai inspiráltak. A fürdőszobába zárkózva töltött órák versek, mix kazetták és felvételek tucatjait eredményezték.
Korai szerelme az improvizáció iránt az évek során beérett és változott; ma egy hipnotikus képességekkel rendelkező nő áll a színpadon, és samplareket használva loopolja hangját. E ”freeflo session”-ök nemzetközi sikert és hírnevet hoztak Andreyának.
Legtöbben a Ninja Tune sztár Bonobo-ból ismerhetik az énekesnőt, pedig olyan nevekkel is dolgozott együtt, mint Flyng Lotus hip-hop producer és a szupersztár Ninja Tune dalszerző Fink.

A fesztiválon új, saját zenekarával lépett fel!


ANDREYA TRIANA (GBR) KONCERT - Molnár Edvárd fotói


DVA (CZE) KONCERT - Husz Szabolcs fotói

Weöres Sándor Színház - Krúdy Klub
Bára Kratochvílová - ének, klarinét, basszus klarinét, szaxofon, melodika, játékok / vocals, clarinet and bass clarinet, saxophone, melodics, toys
Jan Kratochvíl - gitár, benjo, loopok, beatbow, ének / guitar, banjo, looping, kitchen beatbox, vocals

A cseh akusztikus-elektronikus házaspár-duó 2006 tavaszán alakult. A „nemlétező nemzetek” folklórjára specializálódott DVA akaratán kívül is rávilágított a tangó, a kabaré, a cirkusz, a pop dalok, a konyha-beatbox vagy éppen a freakfolk hatására.

Négy éves pályafutásuk alatt több mint 250 koncertet adtak Európa szerte, miközben a „Fonók” címmel megjelent lemezük 2009. júniusára az összesített európai világzenei listán az 5. helyen szerepelt. Különlegességük, hogy gyakran kérik fel őket színházi előadások (Teater DNO, Theater Husa na Provázku és Theater Dejvice), néma- és animációs filmek (The Cabinet of Dr. Caligary, Georges Méliés rövidfilmek) , PC játékok zeneszerzőinek, de koncertjeik sem mondhatók mindennapinak: az ének-gitár mellett szaxofon, klarinét, melodika, gyermekzongora, és egyéb varázslatok is megtörténhetnek.


DVA (CZE) KONCERT - Molnár Edvárd fotói


PENGUIN SOUND SYSTEM - Husz Szabolcs fotói

Dj Zöld aka Penguin Sound System 1978-óta gyűjt lemezeket és lemezgyűjtőből vált dj-vé a 90-es évek elején, amikor a partkultúra kialakult hazánkban. Szenvedéllyel teli, sajátos, eklektikus stílusát sokan kedvelik. Szettjeibe előszeretettel csempész magyar lemezekből részleteket, dalokat, ezáltal sajátos íze van előadásainak. A hagyományos dj technikát kedveli, a számokat legtöbb esetben teljesen lejátssza.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK