www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. április HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2024.04.22.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

PASSPORT CONTROL 32.

MEDIAWAVE Nyári Fotó és Filmtábor

Kisharsány (Villány környéke)

Kovács udvarház

az Ördögkatlan Fesztivál keretében
2014. augusztus 2-9.

 

AMBROTÍPIÁK

Ezen archív, üveglemezre dolgozó, direktpozitív képrögzítési eljárással minden táborlakó megpróbálkozott. Itt a tábor során készített ambrotípiák tekinthetők meg. E speciális technológia rejtelmeibe Zalka Imre vezette be az érdeklődőket.

 

e-mail:

zimi55@gmail.com


AUTOKRATÁK

A tábor/fotóműhely számára Pettendi Szabó Péter egy speciális portrétipus készítését is kiadta. Nagyon élvezték az alanyok és a fotósok is.


GYETVAI ZOLTÁN ANALÓG FOTÓI (Losonc, Szlovákia)

Zoli a tábor tanáraként a lassan kivesző analóg fotográfia vonalát vitte. Itt e technológiával készült hangulatképeit és portréit láthatjuk. Sok közülük a gyimesi hagyományőrzők bemutatóját örökítette meg. Ezen kívül a portréfotózást próbálta megkedveltetni a táborlakókkal és fontos társa volt Zalka Imrének az archív technológiák gyakorlásában. Fotós blogja is nagyon szemléletesen adja vissza az őt ért impressziókat. Érdemes elolvasni, megtekinteni. Kis szemelvény csábításként:

(A birkapörkölt íze)

A birkapörkölt íze itt maradt a számban, illata az orromban. Kisasszony havában már érzeni a közeledő ősz leheletét. Hűvösebbek a reggelek, hamarabb jön az éjszaka és később a pirkadat. Nyári élényeink emlékekké szelídülnek, s lassan halványulnak, mint egy rosszult rögzített fénykép. Lassan csak az erős kontúrok maradnak, azok nehezebben adják meg magukat az elme tökéletlensége előtt. Kisharsány, a Kovács udvarház és ideiglenes lakói, kedves barátaink, akikkel nyaranta itt találkozunk, utazások, a nyár ízei és illatai... Mind befőttként kerülnek lelki éléskamránk polcaira, hogy hideg téli napokon, mikor kint sötét fagyos este van s üvöltő szél hordja a havat, kézbe vegyük őket, s csendesen mosolyogva kóstolgassuk finomságukat.

A portréfényképezés szerintem az egyik legnagyszerűbb és leglátványosabb diszcipínája a fényképészetnek. Kiváltképp érvényes ez a nedves kollódiumos eljárásokra...

e-mail: gye@isternet.sk

 


Dr. SZŰCS ILDIKÓ "Picúr" (Budapest)

Picúr sok éve tagja a MEDIAWAVE fotóműhelyeknek. Az analóg fotózás híve. Most bemutatott fotói is ezirányű törekvéseit foglalják össze: táborportrék, fesztivál és táborhangulatok fekete-fehérben. Továbbá külön mappában tekinthetők meg Camera obscurá-val készített képei, amely onscurá-t Hargittai László Pamaccsal készítettek a tábor idejére.

 

szül.:

Vásárosnamény, 1987. szeptember 4.

 

e-mail:

picur.film@gmail.com


Dr. JESZENSZKY ANNA (Tatabánya)

Anna másodízben vesz részt a MEDIAWAVE fotósműhelyekben.


szül:

Tatabánya, 1985.02.07.

 

e-mail:
jeszenszkya@mailbox.hu


NYILASSY LILI (Tahitótfalu) & VIMMER ANDREA (Pétfürdő)

Andrea (egyeske) és Lili (hármaska) már korábban is bepislantott a Zalka Imre vezette ambrotípia készítés után vonzódva, de most először vett részt teljes terjedelmében a MEDIAWAVE fotóstáborban. És - mint tanáraik megállapították -  sikerült kilépniük konfortzónájukból és a portréfényképezés irányába nyitni. Együtt el is nyerték a szakmai zsűri (tanárok) díját, egy helyi lakos által felajánlott analóg fényképezőgépet.

  

szül.:

1989. május 23.            1980. 11.20.

   

e-mail:

lilinyilassy@gmail.com                                                     vimmerandrea@gmail.com


JUHÁSZ BENCE (Budapest)

Bence először vett részt a tábor munkájában. Itt egy válogatás tekinthető meg a helyszínen készült fotográfiáiból.

szül.:
Budapest, 1974.12.12.

e-mail:

juhaszbencze@gmail.com


SZEMÁN VIKTOR (Debrőd, Felvidék, Szlovákia)

Viktor másodízben vesz részt a MEDIAWAVE fotósműhelyekben. A villámfényképezés mestere. És Kisharsányban az idén volt bőven dörgés-villámlás.

 

szül.:
1992.08.03.

 

e-mail:
seamanMet@gmail.com


FERENCZHALMY RÉKA (Pécs)

Réka első ízben vett részt a MEDIAWAVE fotóműhely munkájában.

  

e-mail:


RADA ZSOLT (Kisharsány)

Zsolt helyi lakos. Néhány napra ő is csatlakozott a MEDIAWAVE fotós műhelyhez és izgalmasan, bensőségesen fogalmazta meg saját települése hangolatait.

 

e-mail:

rada.zs89@gmail.com


ZELLER ANNA (Pécs)

Anna az Ördögkatlan fesztivál fotósaként készített hangulatképeket, amelyekből mi most a MEDIAWAVE által szervezett, megvalósított Kovács udvarházban elkapott képeit tárjuk a köz elé.

 

e-mail:

anna.zeller.397@facebook.com


KOVÁCS ZOLTÁN (Szigetszentmiklós)

Zoli az Ördögkatlan fesztivál fotósaként készített hangulatképeket, amelyekből mi most a MEDIAWAVE által szervezett, megvalósított Kovács udvarházban elkapott képeit tárjuk a köz elé.

 

e-mail:

quercus2001@gmail.com


BICSKEI ANIKÓ (Újvidék, Szerbia)

Anikó az Ördögkatlan fesztivál fotósaként készített hangulatképeket, amelyekből mi most a MEDIAWAVE által szervezett, megvalósított Kovács udvarházban elkapott képeit tárjuk a köz elé.

e-mail:
bicskei.aniko@gmail.com


BÜKI LÁSZLÓ (Szombathely)

Laci az Ördögkatlan fesztivál fotósaként készített hangulatképeket, amelyekből mi most a MEDIAWAVE által szervezett, megvalósított Kovács udvarházban elkapott képeit tárjuk a köz elé.

e-mail:

 


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK