www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. december PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2023.12.07.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

GYETVAI ZOLTÁN ANALÓG FOTÓI (Losonc, Szlovákia)

Zoli a tábor tanáraként a lassan kivesző analóg fotográfia vonalát vitte. Itt e technológiával készült hangulatképeit és portréit láthatjuk. Sok közülük a gyimesi hagyományőrzők bemutatóját örökítette meg. Ezen kívül a portréfotózást próbálta megkedveltetni a táborlakókkal és fontos társa volt Zalka Imrének az archív technológiák gyakorlásában. Fotós blogja is nagyon szemléletesen adja vissza az őt ért impressziókat. Érdemes elolvasni, megtekinteni. Kis szemelvény csábításként:

(A birkapörkölt íze)

A birkapörkölt íze itt maradt a számban, illata az orromban. Kisasszony havában már érzeni a közeledő ősz leheletét. Hűvösebbek a reggelek, hamarabb jön az éjszaka és később a pirkadat. Nyári élényeink emlékekké szelídülnek, s lassan halványulnak, mint egy rosszult rögzített fénykép. Lassan csak az erős kontúrok maradnak, azok nehezebben adják meg magukat az elme tökéletlensége előtt. Kisharsány, a Kovács udvarház és ideiglenes lakói, kedves barátaink, akikkel nyaranta itt találkozunk, utazások, a nyár ízei és illatai... Mind befőttként kerülnek lelki éléskamránk polcaira, hogy hideg téli napokon, mikor kint sötét fagyos este van s üvöltő szél hordja a havat, kézbe vegyük őket, s csendesen mosolyogva kóstolgassuk finomságukat.

A portréfényképezés szerintem az egyik legnagyszerűbb és leglátványosabb diszcipínája a fényképészetnek. Kiváltképp érvényes ez a nedves kollódiumos eljárásokra...

e-mail: gye@isternet.sk

     
     
     
     
     
     
  
Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK