www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. április HKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHK Aktuális program:
2024.04.12.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

PASSPORT CONTROL HÍREKRSS

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
2013.08.26. 16:23

TÖBB MEDIAWAVE DÍJAZOTT AZ ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLÉN


20.ORSZÁGOS DIÁKFILMSZEMLE, Budapest, 2013.augusztus 21-25. helyszín: ARANYTÍZ KULTÚRHÁZ. A jubileumi diákfilmszemlére az idén 182 filmet neveztek, általános-, középiskolás, fiatal filmes és "öregdiák" kategóriában. A zsűri tagjai voltak: Matkócsik András operatőr, Medgyesi Gabriella szerkesztő, Nyakó Juli színművész, Pesty László filmrendező, Szita Miklós producer

A zsűri a fiatal filmes kategóriába alkotói díjban részesítette a MEDIAWAVE Nyári Filmtábor (Passport Control 29) alkotásai közül Dömötör Bence: IMRE A FELVEVŐGÉPPEL (dokumentarista kisjátékfilm), Derdák Tamás Zoltán "Létra": HÁROM PICI KÖMÉNYMAG (klip), Koblinger Ádám: SZUBJEKTÍV KISHARSÁNY 2 (táborbemutató film), Juhász Jozefa: FÉSZEKLAKÓK (dokumentumfilm) című filmeket, valamint Hartyándi Mátyás: MESTER ÉS TANÍTVÁNY című filmje elnyerte a közönségdíjat. (A filmek a címekre kattintva megtekinthetők!) Az esti konzultáción, ahol a  zsűri egyeként kielemezte a jelen lévő alkotót filmjeit, külön kiemelték a MEDIAWAVE Tábor filmjeinek magas színvonalát, dícsérve az oktatógárdát (Vizi Mária - rendezés, forgatókönyírás, Dömötör Péter - operatőr, Hargittai László 'Pamacs', Gotthárdi Balázs és Lévay Emese - vágó).

Az általános iskolás kategória megosztott díját az őriszentpéteri általános iskola két filmje nyerte (PIROSKA MESE, MILYENEK A FELNŐTTEK?), amely esetben az Őri Alapítvány (Hétrétország Fesztivál) oktatási projektje keretében Dér András és Hartyándi Jenő volt a filmes tanár, ily módon részben a MEDIAWAVE sikere is.

 

 

2013.08.26. 11:36

HOGYAN CSINÁLJUNK FESZTIVBÁLT – Hartyándi Jenő egy új szemléletű fesztiválról


7óra7

itt kezdődik a színház

A színházi portál riportere - Török Ákos - az őrségi Hétértország Köztiválon kapta el kollégánkat.

Az eredeti megjelenés itt érhető el!

Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója a filmes média-tábor munkatársaként és operatőrként volt jelen a Hétrétország köztiválon. Mint akit Sülyi Péter egy új fesztiválmárkával kapcsolatban néven nevezett, a hagyományos fesztiválokkal szembeni averziójáról kezdtük el kérdezni.

 

Hartyándi Jenő, az Ördögkatlan Fesztiválon

Fotó: Radu Igazság (Bukarest)

 

 

2013.08.22. 19:37

MÁR LÁTHATÓK A NYÁRI TÁBOR FOTÓI, FILMJEI, ZÁRÓKONCERTJEI AZ ARCHÍVUMBAN


A Passport Control Ifjúsági Művészeti Műhely-sorozat 29 állomását jelentő MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor az idén ismét a Villány melletti Kisharsányban valósult meg, az Ördögkatlan Fesztivál keretében. A nagyon jó hangulatú és termékeny műhelymunka eredményei a következő linkekre kattintva tekinthetők meg:

- filmek (kisjáték-, kísérlet- és dokumentumfilmek)

- fotók (szerzők és témák szerint csoportosítva)

- zenei műhelyek zárókoncertjei és zenei témájú filmek

 

2013.07.25. 22:15

INDUL AZ ÖRDÖGKATLAN FESZTIVÁL ÉS A MEDIAWAVE NYÁRI TÁBOR


Július 27-én, szombaton, a Villány melletti Kisharsányban elindul a PASSPORT CONTROL sorozat 29-ik állomásaként a szokások MEDIAWAVE Nyári Művészeti Tábor (katt ide). Elsőként a filmesek, fotósok és építészek állnak csatasorba, majd fokozatosan becsatlakoznak a különböző stílusú zenei műhelyet, beatbox workshop, a közösségformáló Szubjektív Kisharsány műhely.

 

Július 30-án pedig beindul az Ördögkatlan Fesztivál is, amelynek Kisharsány, Kovács udvarházi programját ötödik éve, felkérésre a MEDIAWAVE szervezi. Érdemes belenézni a programunkba (katt ide), amely rengeteg aktivítást, azaz műhelyt tartalmaz, de a közösségépítés más formái is továbbfejlesztésre kerülnek: csere-bere placc, Tappancs műhely gyerekeknek, Roma tánc és ének/zene műhely gyerekeknek, Mesekotyvasztó...

 

 

 

2013.06.15. 20:39

LAST MINUTE - MÉG JELENTKEZHETSZ A MEDIAWAVE FELVIDÉKI MŰVÉSZETI MŰHELYÉBE - film & fotó & népzene & néptánc - FÜLEK, július 1-4.


Június 30-ig kitoltuk a jelentkezési határidő a nagyon izgalmas témájú PASSPORT CONTROL 27 - MEDIAWAVE film-fotó-népzene-néptánc műhelyeibe, a kevés jeletkező miatt. Ez szerény kiadást igénylő, gyakorlatilag önköltséges tábor a felvidéki Osgyán helyett, a füleki várat fogja központjául használni. Még az utolsó pillanatban is csatlakozhatsz. A tábor programja itt érhető el!

 

2013.05.14. 20:39

JELENTKEZZ A MEDIAWAVE FELVIDÉKI MŰVÉSZETI MŰHELYÉBE - film & fotó & népzene & néptánc - JÚLIUS 1-5.


Június 15. a jelentkezési határidő a PASSPORT CONTROL 27 - MEDIAWAVE film-fotó-népzene-néptánc műhelyeibe, amelyek a felvidéki Osgyánban kerülnek megrendezésre. Június 5-ig 25%-os kedvezménnyel.

 

2013.05.14. 020:00

FÜLKE - MOLDVAI CSÁNGÓ LAKODALMAS ÉS UDVARI MULATSÁG - A MOLDVAI NÉPI MŰHELY ZÁRÓELŐADÁSA A MEDIAWAVE-N - videó


Nemcsak színfoltok voltak a 2013-as együttléten a moldvai csángók, hanem hangsúlyos elemek. Nemcsak "népieskedtek", hanem főztek, buliztak, ismerkedtek, azaz mindenben résztvettek maximálisan. Ezért egyáltalán nem véletlen, hogy a moldvai népi műhely zárásaként, a hivatalos együttlétzáró folytatásaként előadott "Fülke", azaz a moldvai csángó lány és legénybúcsúztató, amelyet Józsa Zoltán 'Bambi' koreografált színpadra, a kezdeti megilletődöttség után után szinte az egész erődudvart megmozdító mulatságba csapott árt.  Így az együttlét meglehetősen nemzetközi közönségének volt alkalma kicsit belekóstolni egy közel igazi népi mulatság hangulatába, amely aztán a világosodásig tartott. Hajnal 5-kor lefeküdvén, még nem volt vége. Az egész előadás és udvari mulatság teljes anyaga a mellékeltben található videón tekinthető meg.

 

2013.05.14. 19:41

JELENTKEZZ A MEDIAWAVE VILLÁNYKÖRNYÉKI - Ördögkatlan - NYÁRI MŰVÉSZETI TÁBORÁBA - film & fotó & építészet & zene & slam poetry & beat box - JÚLIUS 27-AUGUSZTUS 3.


Kedvezményes jelentkezés július 10-ig!

Ismét lesz nyári művészeti tábor az Ördögkatlan Fesztivál keretében, hagyományosan Kisharsányban. A film és fotográfus szekcióba szabadon lehet jelentkezni, a zenei, slam poetry, beatbox és építész szekció meghívásos rendszerű. A részleteket a bővebbenre kattíntva érheted el.

 

2013.04.20. 022:01

ÚJ, MÜSZI MŰHELY A MEDIAWAVE-n - FÉNYHAGYÓ land art és újrahasznosított szabadtéri installáció workshop és avatás


A Mediawave Fesztivál részeként a Monostori Erőd dunaparti sétányán, valamint az erőd Dunai Bástyájának egyik katakombájában szeretnénk egy 6 napos workshopot csinálni, melynek eredménye egy állandó installáció. Ami rendelkezésünkre áll, az a sok uszadékfa, a dunai ösvény ágas bogas növényzete, a katakomba homok talaja, tégla falai és a lőrésekből beáramló fénynyalábok, valamint a Müsziben található tükrök és damilok.
Képzelj el egy fénylényt, aki használva ezeket az útvonalakat, nyomot hagy maga után. A Dunapart, a fénynyalábok a falon...és vajon fészke is van?
Eddig jelentkező alkotók: Bársony Júlia, Iván Kata, Mindák Gergő, Szilágyi Csilla
Várjuk további 4-6 fő önkéntes jelentkezését!

Kontakt:

Bársony Júlia - kiralykek@gmail.com

2013.04.20. 21:51

MÉG LEHET JELENTKEZNI A MEDIAWAVE MŰVÉSZETI MŰHELYEIBE - film & fotó & zene & fényfestő & csángó & slammer & beatbox & landart


Április 28-ig megtoldjuk a jelentkezési határidő a MEDIAWAVE művészeti műhelyeibe.

Figyelem! Egyes műhelyek korábbi meghírdetése után több új műhellyel is bővült a paletta. Ezek utolsó pillanatos meghírdetése miatt a jelentkezés határidejét a fesztivál kezdetéig kitoljuk.

A műhelyek a komáromi Monostori Erődben kerülnek megrendezésre április 30 és május 4 között, párhuzamosan a "együttlét"-tel, de pl. a MÜSZI landart műhely korábban indul (április 27-május 3.).

A tanárokat és eddig jelentkezőket itt tekintheted meg.

« első ... 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 ... utolsó »
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK