www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. szeptember PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2023.09.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, FOTÓK, VIDEÓK - NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor 2018 :: Boka Gábor (Visnyeszéplak) véleménye

 

Boka Gábor véleménye

(bőrös iparművész, színházi rendező, cirkusz- és színházigazgató. A képmutogatós vásári komédia honi ősatyja)


Sziasztok!

Az én dokumentációm fejben készült, egyelőre nem kompatibilis a használatban lévő operációs rendszerekkel, de talán egyszer le lehet majd tölteni...

Azt hiszem a zenepavilon lehet a mottója ennek az idei tábornak. Azon túlmenően, hogy a szellemiségnek is van maradandó nyoma (még ha azt nem is lehet kézzel megfogni) az efféle objektumok, tárgyak hosszútávú nyomot hagynak. Nyilván nem lehet évről-évre zenepavilonokat építeni, de biztos, hogy ezzel a munkával, az ácsok közreműködésével magasra lett téve a mérce. (Persze ismerjük a történetet, hogy miként kezdtük a galambszar tisztításával a győri zsinagóga helyreállítását, és miként jutottunk el a magas, kifizethetetlen bérleti díjig..., de sose a racionalitás az első a prioritások között.) Ameddig Somogyfajszon lehetünk, addig jó ott lenni! Ezért magunknak teszünk jót, ha kibírható vállalásokkal értékes nyomot is hagyunk ott (és nyilván az "érték" nem anyagi értelmű valamit jelent).

Ha úgy vesszük, az udvar leggyengébb láncszeme, ez a műtavacska környezete kapott egy nagy lendületet a pavilonnal. Az jut eszembe, hogy a kis meder adja magát, hogy a peremén valamilyen padok alakuljanak ki, akár egy mobil verzióban, hogy kisebb előadásoknak maga a medence adjon teret. De eszembe jut a vágó szoba is (a színei miatt), hogy miért nem lehetne egy komolyabb, ám a tábor alatt kivitelezhető, akár egykori technikákat figyelembe véve egy szobát kifesteni. (A Kettinger-házban - leendő otthonomban - pl. Mecséren dúcos nyomtatás is van a kézi festés mellett, meglehetősen merész színekkel.)

Az iménti ötletek csak arról szólnak, hogy szerintem, még ha ki sem mondtuk, rengeteg alkalommal volt jelen az, hogy nyomot hagyjunk magunk után (ilyen volt az említett zsinagóga ügy, de pl. szauna Novákpusztán - ez is lehet fajszi cél -, vagy egyebek). Tehát a dokumentáció begyűjtése mellett, illetve a "nekem tetszett" kategóriás felkiáltások mellett egy értelmes ötletelést el lehetne kezdeni a kivitelezhető nyomok területén. (Például én szívesen építenék kemencét, de úgy sem fogok, de hátha valaki valami tartós kemencét felépítene...)

Ez csak egy ötlet...

Üdv mindenkinek!

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

Eddig hozzáfűzött kommentek:
2018.08.02. 10:55
Nem olyan nagy ötlet, talán nem is eléggé környezettudatos, de nagyon jó lenne egy fürdőalkalmatosságot építeni a hatalmas kút környékére. (Ott van a parkoló mellett, ahol a lakókocsik is megállnak). Abból ki lehetne szivattyúzni a vizet, felnyomnánk egy-két vashordóba, aztán lehetne a nagy melegben zuhanyozni.Mint a kerti zuhanyoknál a víkendházakban. Nem szabadna szappant, tusfürdőt használni, a visszafolyó vizet a föld megszűrné, és visszajutna idővel a kútba. Szerinted?

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK