www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2023. szeptember PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSz Aktuális program:
2023.09.29.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, FOTÓK, VIDEÓK - NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor 2018 :: Kuklis Katalin (Dunaszerdahely) véleménye

 

Kuklis Katalin (Dunaszerdahely) véleménye

 

Miután hazaértünk Somogyfajszról, sokáig emésztgettem az eseményeket, történéseket.


Új emberként belecsöppenni egy összeszokott közösségbe érdekes és izgalmas helyzet (nekem legalábbis mindenképpen). Én elvileg lazítani mentem oda, minden konkrét elképzelés nélkül és ez sikerült is. Megismerkedtem izgalmas emberekkel (egyénekkel, családokkal) - talán rokonlelkekkel.


De közben figyeltem is. Ezt a valamit. Azon gondolkoztam például, hogy mi a cél, mi mozgatja ezt az egészet, hogy működik, stb. Mitől lesz közösség egy csoport ember? Mitől érezheti magát valaki a közösség tagjának? Majd részt vettem Blaskó Ági szociodrámás miniműhelyén (véletlenül vagy sem), s akkor úgy éreztem, egy nagy lépéssel beljebb kerültem.


Aztán a gyerekközösséggel kapcsolatos dolgok jutottak eszembe: különböző korosztályú gyermekek voltak jelen - lehet-e vajon őket közös nevezőre hozni, bevonni a reggeli ötletelésbe? Zsófival és Lilivel utolsó éjszaka például tematizált gyerekfoglalkozások lehetőségéről beszélgettünk - ami végigvezet az együttlét ideje alatt. Aztán a másik pillanatban az jutott eszembe, hogy "a gyerekek jól érezték magukat, miért kellene beleavatkozni, irányítottabbá tenni ezt az egészet?" Másrészt, érzésem szerint meg lehetett volna az esélye, hogy mélyebb barátságok szövődjenek a gyerekek között.


De tudom, hogy majd ezt is meghozza a lassú víz.

 

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK