www.mediawave.hu | www.mediawavefestival.hu | www.romerhaz.eu | www.filmfundgyor.eu
etnik Archív
2024. május SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsP Aktuális program:
2024.05.26.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

VÉLEMÉNYEK, TÖRTÉNETEK, FOTÓK, VIDEÓK - NYÁRI BEREK Mediawave Nyári Tábor 2018 :: Koleszár Ferenc beszámolója

 

 

Koleszár Ferenc beszámolója

Össztűz projekt FB oldaláról

 

Két héttel a 2018 évi Nyári berek program után írom meg az esemény rezüméjét. Igyekszem koncentrálni és kihámozni a rövid távú nosztalgia rózsaszín felhőjéből a valós történéseket és a kezdeteket.


Immár harmadik alkalommal vettem részt a Mediawave nyári programjain. Ebből a két utolsóra teljes családdal érkeztünk. Gyerekeinket az itt tapasztalható és nekik evidens, idealista, közvetlen, szabad közösség miatt „kötelező” nyári programként visszük. Azonos értékeket képvisel az Össztűz is, így nagyon örültem, amikor évekkel ezelőtt Pettendi Szabó Péter barátom és kollégám felhívta rá a figyelmemet. Így jelent meg az Össztűz 2016-ban a Mediawave színes palettáján.


A három év közösségi programjai során épült már tégla-tündérország, több funkciós halpörkölt főző és előkészítő pult, kortárs tánc és fotó háttér, grill fal, tűztorony. Legutóbb egy pop-up eventen egy fergeteg tűz-víz táncot jártunk.

 


Az idei programok között kedvező hullámot fogtam Blaskó Ági, és az általa vezetett szocio-tréning segítségével. Egy hat fős csoporttal azt vizsgáltuk, hogy mitől tudna jobban működni az Össztűz a többi közösségi program közepette. A tréning, ami egy irányított beszélgetés volt, segített megértenem az Össztűz projektben érintettek nézőpontjait, elvárásait. Másnap a csoport őszinte visszajelzéseinek köszönhetően a sok-sok párhuzamos program által keltett rezgések között este sikerült megtalálni azt a hullámhosszt, ami az időjárás, résztvevők, időzítés, alapanyagok tényezőin keresztül összehangolt egy kisebb „vízálló” csoportot. A közös építés után a tűzgyújtás egy nyári özönvíz első cseppjeivel indult. Aztán minden lehetséges eszközzel – ének, dobok, tánc, transz – segítettük a tüzet. Pont addig áztunk el... Ezzel az Össztűz ismét megtalálta helyét a Nyári berekben egy spontán baráti event formájában.

 

Az erről készült rövid videót itt lehet megtekinteni!

Tűztánc az esőben - Nyári berek 2018


Az építésben és a „szakadó esőben” Jocó, Csenge, Igor, Kata, Zsolt, Bandi, Péter, Gyurci, Bernát, Lili, Mariann és jómagam vettünk részt. Ezenfelül köszönöm mindenkinek az erdőből gyűjtött fát, és a vidra úsztatóba lepakolt téglát, Kuklis Katinak az énekeket, Vaszari Julcsinak és Péternek a felvételeket, a szervezőknek a matrac pumpát!

 

Ossza meg ismerőseivel:
Kérjük, írja meg véleményét:
Név: Szöveg:
E-mail:
Kérjük írja ide a képen látható karaktereket:

KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2024.03.12. 22:12

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

Megnyílt a jelentkezés a 2024-es somogyfajszi Nyári Berekre!

A korábbi évekhez hasonlóan ismét vizuális, zenei, családi és gasztroműhelyekkel várunk benneteket!

 

Részletek és jelentkezés ITT.

TAGSÁGOK
PARTNER OLDALAK